Det er noen råvarer man forbinder med høsten, og som veganer med sans for tradisjoner har jeg jo litt lyst til å holde på det kjente, men gi det en vegansk vri.
Da kan man f.eks lage verden enkleste tyttebæris à la trollkrem med bare to ingredienser; Gryr matfløyel (plantebasert fløte) og tyttebær, frosne eller ferske. Jeg brukte ca. 1 dl. fløte, en håndfull frosne tyttebær og 5-6 knuste steviatabletter. Det er rett og slett bare å ta frem mikseren, lage krem i en fei, mikse inn tyttebær og sette bollen i fryseren. Serveres med litt ekstra bær på toppen!
Butikkene fallbyr hodekål om dagen. Fårikal er jo utelukket, så da må man prøve å bruke den på en annen måte. I dag ble det kidneykål, det vil si kål, litt gulrot, helpepper og kidneybønner. Det ble ikke så verst, men det ble litt for lite krydder, så jeg tror en variant med falaffel hadde smakt enda bedre. Det skal jeg prøve neste gang:)
Andre som har tips til kålretter uten animalske ingredienser?