Advent kryper stadig nærmere. Jeg prøver alltid å være ferdig med gaveinnkjøp og forbredelser til da, så denne helga ble det litt shopping, litt baking, og en gåtur i det hvite.
Det er så utrolig mange som allerede har pyntet, særlig utendørs. Jeg synes det er veldig fint å se på, men venter selv med innendørs og utendørs pynt til advent. Begrepet novent dukker stadig opp, som betegnelsen på ventetiden før ventetiden. Jeg synes det er litt fint og forstår folks behov for lys i den mørke årstiden.
Byen yret av folk, både fordi julen nærmer seg, men også på grunn av black friday. I likhet med julen har også den svarte fredagen breiet seg, og så kan man selvsagt diskutere om man faktisk gjør gode kjøp, eller om man blir lurt. Det beste er å ikke kjøpe noe man ikke ville kjøpt uansett, tenker jeg.
Jeg baker ikke så mye til jul, men noen større kaker, risboller og serinakaker må til for at jeg skal føle meg klar. Ofte blir det ofte krumkaker, men de er litt vanskeligere å lykkes med når de skal være veganske.
Risbollene er av det mørke slaget, laget av sjokolade med 70% kakao og puffet ris. Enkelt og greit. I serinakakene erstatter jeg egget med 1/2 teskje olje og litt vann. De er enkle å få til, men det er veldig fort gjort at de blir for mye stekt.
Det gjenstår fortsatt litt til jeg kan si meg helt klar til advent, men det nærmer seg! Er du i rute?